Uw supplychain-uitdagingen

valueXstream legt zich toe op vraagstukken over uw interne en externe supplychain. Als onafhankelijke partner nemen wij uw strategische en operationele uitdagingen aan met ervaring, inzicht en gespecialiseerde competenties.

Herkent u uw noden in dit overzicht?

OPTIMALISATIE VAN DE SUPPLYCHAIN
TRANSFORMATIE VAN DE SUPPLYCHAIN 
AUTOMATISERING VAN DE SUPPLYCHAIN
INTERIMMANAGEMENT

Optimalisatie van de supplychain

Met een strategieworkshop, een flow- en procesanalyse en een vragenlijst brengen wij de quickwins en de werkpunten op lange termijn in kaart. Service, responsetijd, kostoptimalisatie en samenwerking in de keten staan centraal. Na deze evaluatie hebt u een rapport over de fitheid van de supplychain in handen.

valueXstream ondersteunt distributiebedrijven met het uitbalanceren van een distributienetwerk in overeenstemming met de strategische doelstellingen. Wij kijken naar de locatie van productie en inboundhavens, de ligging en activiteiten van de distributiecentra, de verdeling van de voorraden (deployment) en de manier waarop de goederen naar de klant worden gebracht (transport). Het bepalen van het aantal en de plaats van de distributiecentra is cruciaal.

valueXstream is een expert op het vlak van magazijninrichting en -optimalisatie. Vertrekkend vanuit uw doelstellingen werken wij een haalbaar concept uit met geschikte opslag- en handlingsystemen. Zowel voor nieuwbouw als bestaande magazijnen. Een blueprint verfijnt het concept en dient als basis voor de realisatie van alle gevalideerde componenten.

Betaalt u een correcte prijs voor de juiste transportservice? Maakt u correcte afspraken? valueXstream helpt u beslissen over de meest geschikte transportmodus en staat u bij in de keuze van geschikte transporteurs, zowel op basis van kost als service. Wij werken met rekenmodellen, databases van Europese transporteurs, SLA-modellen en een model voor factuurcontrole.

Transformatie van de supplychain

Eindklanten kijken, communiceren, kopen en retourneren via verschillende kanalen, zowel offline als online: de fysieke winkel, een pop-upshop, een webshop, een ophaalpunt, een mobiele app, een interactieve catalogus, … Een omnichannel-supplychain houdt prijszetting, verkoop, orderbeheer, voorraadbeheer en fulfilment onder controle met een centrale voorraadpool. Die vormt het hart van de operaties.

valueXstream helpt u bij het hertekenen van uw voorraadaanpak, en bij de opzet van een voorraadbeeld dat u in real time en over de kanalen heen een eenduidig zicht biedt op de eindklant.

Het doel van fusies en overnames is waarde creëren via horizontale en verticale integratie. Synergieën in supplychain en logistiek zijn belangrijke drivers. valueXstream geeft u onafhankelijk advies rond uitdagingen en opportuniteiten op het vlak van logistiek en supplychain: van screening bij de start van een M&A-proces tot logistiek advies in het pre-investeringsproces, en later bij de implementatie en de operationele optimalisatie van de dienstverlening.

Gaat u desinvesteren? Dan helpt valueXstream u een onovertroffen return op aandeelhouderswaarde te realiseren.

valueXstream kent de markt en het aanbod van dienstverleners goed, zowel in logistiek als in productie. Daarom zijn we ideaal geplaatst om advies te geven bij strategische, tactische en operationele beslissingen over in- en outsourcing.

Een douanediagnose geeft u inzicht in hoe u vandaag de douanewerkzaamheden afhandelt. valueXstream formuleert aanbevelingen rond compliance. Met een AEO-certificaat onderstreept u uw betrouwbaarheid als partner. Het doet u voortdurend nadenken over de effectiviteit van uw douaneprocessen. Op basis van diepgaande kennis met de AEO-certificeringsprocessen en veel praktijkervaring definiëren wij uw roadmap voor de certificatie.

Automatisering van de supplychain

valueXstream ondersteunt u bij de definitie van uw toekomstige processen en bakent rollen en verantwoordelijkheden af. Wij lijsten functionaliteiten op als input voor het lastenboek waarmee u de juiste software en implementatiepartner kunt selecteren.

Processmining biedt u een inzicht in de daadwerkelijke processen en stelt u in staat anomalieën op te sporen die leiden tot minder efficiëntie of performantie. valueXstream brengt met processmining uw huidige processen in kaart op basis van datalogs uit uw applicaties – zoals ERP, CRM, workflow, PDM, ITSM, in huis ontwikkelde systemen, datawarehouses of Excel. Op basis van correcte en complete data kan de procesbeschrijving snel beschikbaar zijn. De creatie van de process maps neemt dan slechts enkele seconden in beslag en kan op eender welk moment uitgevoerd worden – zonder lange brownpapersessies of begeleiding door een consultant.

Interimmanagement

Uw logistieke en supplychainoperaties worden alsmaar complexer. In die mate dat u graag een ervaren supplychainmanager wilt aantrekken. Niet fulltime, want daarvoor is er te weinig budget of te weinig werk. Hoe pakt u dat aan? valueXstream biedt u ervaren supplychainconsultants en interimmanagers voor langdurende opdrachten, op schaal van uw problematiek en besluitvorming. Met ervaring in vele sectoren, zoals FMCG, industrie, voeding, detailhandel, e-commerce, groothandel en logistieke dienstverlening. Over hun hiërarchische rol in uw organisatie maken wij heldere afspraken: zonder bevoegdheden, geen resultaten.

valueXstream ondersteunt u met ervaren projectmanagers voor punctuele opdrachten. Onze managers hebben ervaring in vele sectoren, zoals FMCG, industrie, voeding, detailhandel, e-commerce, groothandel en logistieke dienstverlening. Ze laten u toe versneld supplychainprojecten op te leveren van strategische, tactische of uitvoerende aard. Zij werken binnen een afgesproken scope, budget en planning en houden rekening met nieuwe inzichten tijdens de implementatie.

Op maat van uw wensen en behoeften werken wij een trainingsprogramma uit.