De Trog app: al spelend leren en verbeteren

Bio Bakkerij De Trog nam een interactieve en adaptieve app in gebruik. Met de app leidt het bedrijf medewerkers op en houdt het hun kennis over de processen en de huishoudregels bij De Trog op peil.

Het idee van de app rijpte bij De Trog na een brainstormsessie over hoe je tijdelijke medewerkers snel en efficiënt inschakelt en beter begeleidt bij de opstart. De Trog is een voedingsbedrijf. Hygiëne en voedselveiligheid zijn essentieel. Kwaliteit staat helemaal bovenaan in de missie en visie van De Trog. De uitdaging was om die kwaliteit te garanderen in een meertalige omgeving met wisselende tijdelijke medewerkers.

Het opleiden van mensen moest ook voor de vaste medewerkers leuk blijven: zij hebben regelmatig nood aan opfrissing van hun kennis zonder dat het sleur wordt. Elke aanpassing aan de manier van werken moest bovendien onmiddellijk in het trainingspakket kunnen worden gestopt.

BattleQuiz

De oplossing van NewBird integreert het geheel in een eenvoudige app genaamd BakeryBattle. De app is in spelvorm met leercurve opgezet om herhaald gebruik aan te moedigen. De app wordt geïnstalleerd op de smartphone of tablet en is ook toegankelijk via pc’s. Het gebruik wordt door de spelvorm gestimuleerd, want medewerkers dagen elkaar uit om kennis ‘battles’ te spelen.  Iedere battle bestaat uit verschillende vragen, met of zonder illustratie.

Competitief

“Mensen willen zich graag aan elkaar meten, dat principe gebruiken we in het spel”, licht Marc Van Hoeck toe. “Ondertussen leren ze de belangrijke regels. Na een battle kan de speler ook per vraag zien wat het goede antwoord was. In de spelvorm zijn ook niveaus opgenomen, van eenvoudig tot advanced. Nieuwe medewerkers spelen BakeryBattle als onderdeel van de inwerkperiode. Daarnaast wordt drie keer per jaar wordt de BakeryBattle gespeeld, gedurende drie tot vier weken. De medewerkers zijn dan weer up to date.”

Evaluatie

Er hangt een evaluatie vast aan de spelresultaten. Meer dan honderd medewerkers, leveranciers en externe techniekers zijn aangesloten op het spel. Via het spel worden zij beoordeeld op hun kennis. Een te lage score kan aanleiding geven tot een weigering om toegelaten te worden tot de fabriek of voor bepaalde activiteiten.

Kennisniveau opvolgen

De Trog ervaart vele voordelen aan dit concept. Nieuwe medewerkers zijn op korte termijn inzetbaar. Het management kan het kennisniveau van de medewerkers individueel op de voet opvolgen en bijkomende trainingstrajecten voorzien waar nodig. De deelnemers ervaren de app als leuk en gebruiksvriendelijk. Zij waarderen de spelvorm. Het spel brengt sfeer binnen de bedrijfsmuren.

Technische omgeving

De software is een Web application die als App version draait op IOS en Android. Development tools: Backbone (front-end), Angular (back-end) en Cordova (app build).  

Contact

Marc Van Hoeck | marc.vanhoeck@valueXstream.eu | +32 475 67 72 65


Laatste nieuws

Confiserie Van Damme

2021-01-01 20:54:08

Groothandelsmagazijn

2021-01-01 20:38:41