BakeryBattle door Data News bekroond als Digital Project of the Year

Data News heeft de BakeryBattle app bekroond als Digital Project of the Year 2017. BakeryBattle is een co-creatieproject van Bio Bakkerij De Trog, valueXstream en NewBird. Met de innovatieve digitale oplossing schaven medewerkers en uitzendkrachten hun kennis bij van de kwaliteitsstandaarden en ontwikkelen ze het gewenste gedrag. BakeryBattle maakt leren leuk.

Lees het verslag van vanochtend in Data News (NED) of (FRA), of bekijk de beelden.
Lees het volledige verhaal in Datanews nr. 8 (17 november 2017), p.27

Het idee van een battlequiz ontstond tijdens een brainstormsessie, aldus Marc Van Hoeck, COO bij Bio Bakkerij De Trog en partner bij valueXstream. “Hygiëne en voedselveiligheid zijn cruciaal voor een bakkerij. Ook onze tijdelijke medewerkers, onder wie anderstaligen, moeten in korte tijd inzetbaar zijn.” valueXstream werkte samen met het innovation agency NewBird. Hun sociale leerplatform BattleQuiz sloot aan bij de ambities van De Trog. Zowel valueXstream als NewBird maken deel uit van de Gumption Group.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn cruciaal voor een bakkerij. Ook onze tijdelijke medewerkers, onder wie anderstaligen, moeten in korte tijd inzetbaar zijn.

Marc Van Hoeck, COO Bio Bakkerij De Trog

Gamification

Met BakeryBattle zijn nieuwe medewerkers inzetbaar binnen het uur. Zij dagen elkaar uit in knowledge battles, van beginner tot gevorderde. Het competitieve element maakt het leerproces leuk en stimuleert mensen om regelmatig te spelen. Elk gevecht bestaat uit zeven vragen. De app kan gespeeld worden op smartphone, tablet of pc.

Nieuwe medewerkers spelen het spel tijdens hun opleidingsperiode. Meer ervaren medewerkers nemen deel aan de Grand BakeryBattle. Die wordt drie keer per jaar gespeeld en neemt een maand in beslag. Zo blijft de kennis van alle honderd medewerkers up-to-date. Het management kan de spelresultaten monitoren: die tonen de evolutie van de kennis.

“BakeryBattle is gebouwd op het fundament van ons BattleQuiz-platform en aangepast aan de behoeften van de klant”, zegt Antoon Sturkenboom, managing partner van NewBird. “BattleQuiz is gemakkelijk aanpasbaar voor verschillende doeleinden en leerdoelen. De klant levert de inhoud, NewBird zorgt voor de rest.”

De Trog - valueXstream - Newbird

Over valuexstream – http://www.valuexstream.be/

valueXstream begeleidt u bij strategische denkoefeningen, transformatietrajecten en operationele optimalisaties in uw logistiek en supplychain. Met advies, projectmanagement, interimmanagement en training. Voor advies over supplychain-management zijn ondernemingen vaak aangewezen op grote consultancybureau’s of zelfstandige adviseurs. valueXstream positioneert zich daartussenin. Wij zijn een complementair team van senior supplychainarchitecten met een brede industriekennis. Gediversifieerde diensten combineren wij met een pragmatische, down-to-earth aanpak voor middelgrote ondernemingen.

Over NewBird – http://liftov.nl/

Als designbureau richt NewBird zich op het versterken van de betrokkenheid van klanten en medewerkers. Menselijk gedrag en snelle prototyping vormen de kern van hun aanpak. Zij combineren wetenschap, gamification en design om digitale innovatie te realiseren, zowel voor grote organisaties als voor kmo’s. NewBird heeft vestigingen in Utrecht (NL) en Kontich (B).

Contact

Marc Van Hoeck | marc.vanhoeck@valueXstream.eu | +32 475 67 72 65

Antoon Sturkenboom | antoon.sturkenboom@newbird.nl | +31 6 24679526


Laatste nieuws

Confiserie Van Damme

2021-01-01 20:54:08

Groothandelsmagazijn

2021-01-01 20:38:41