Automatisering en robotica winnen terrein in het magazijn​

COVID-19 en de lockdownmaatregelen stuwden ecommerce tot ongekende hoogtes. Volledig geautomatiseerde (lees gerobotiseerde) magazijnen komen tegemoet aan de rijzende vraag. Volgens Jan Peeters, supplychainarchitect bij valueXstream, is de evolutie naar robotica een noodzakelijke en lucratieve oplossing voor bedrijven. 

“De explosieve toename van e-commerce legt een enorme druk op de bemanning van de magazijnen”, zegt Jan Peeters. “Dat verhoogt de menselijke foutenmarge. De kosten van beschadigingen of verkeerde leveringen kunnen hoog oplopen. Het verklaart ook de toenemende vraag naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs. Volgens een studie van TL-Hub staan zij in de top drie van knelpuntberoepen in de logistieke sector. Automatisering is het antwoord, indien de juiste keuzes worden gemaakt.” 

Autonomous Mobile Robots

De total cost of ownership van een robot ligt veel lager dan herstel- en overheadkosten, volgens Jan Peeters. “Dat resulteert in een beduidend hogere ROI. Amazon en Zalando zijn pioniers in AMR (autonomous mobile robots). Zij zetten robots in omwille van de positieve impact op e-fulfillment en de next day delivery-trend. 

“Belgische bedrijven nemen deze evolutie best ter harte”, zegt Jan Peeters. “Robots scoren uitzonderlijk op leverbetrouwbaarheid en snelheid. AMR biedt ook een antwoord op het tekort aan gecertificeerde heftruckchauffeurs.” 

Virtual en augmented reality

Ook virtual en augmented reality wint terrein in het magazijn. valueXstream helpt klanten om toepassingen voor foutloos handenvrij picken en sorteren via virtual en augmented reality te implementeren. “Een korte opleiding volstaat”, zegt Jan Peeters. “Met een software developmentkit helpen we klanten de om toepassingen eenvoudig in te pluggen op hun systemen, zonder extra programmeerwerk.”

valueXstream begeleidt bedrijven bij de selectie van de meest geschikte robotica en automatisatiesoftware. Het complementair team van senior supplychainarchitecten beschikt over een brede industriekennis. Zij helpen klanten om een visie te ontwikkelen en begeleiden digitale transformatieprojecten van a tot z.  

Wilt u weten wat valueXstream voor u kan betekenen?

Contacteer ons meteen voor een afspraak!

De explosieve toename van e-commerce legt een enorme druk op de bemanning van de magazijnen. Automatisering is het antwoord, indien de juiste keuzes worden gemaakt.”

Jan Peeters, valueXstream


Laatste nieuws

Confiserie Van Damme

2021-01-01 20:54:08

Groothandelsmagazijn

2021-01-01 20:38:41